Oktatástechnológiai bemutató Zentán és Péterrévén

Amikor szerbiai válságstáb feloldotta a korlátozásait, tudtuk folytatni a világjárvány előtt népszerű oktatástechnológiai bemutatónkat, amellyel már eddig is nagyon sok helyre jutottunk el a múltban.

Nagy sikerű bemutató tartottunk Óbecsén, Horgoson, Kishegyesen és újra Óbecsén.

A bemutató lényege, hogy az MTTK-s hallgatók, a leendő pedagógusok, illetve újságírók, gyakorlati tapasztalatra tegyenek szert és bemutassák az oktatástechnológia legújabb vívmányait az általános iskolás tanulóknak, valamint az érdeklődő pedagógusoknak. A mostani népszerűsítés elsődleges célja a LEGO robotok és ezzel együtt a WRO (World Robot Olympiad) robotprogramozó verseny népszerűsításe volt a következő projekt kereteink belül: Robotprogramozó programok népszerűsítése a Vajdaságban, különös tekintettel a MTMI (a matematika, a természettudományos, a műszaki és az informatikai) kompetenciák fejlesztésére.

Az első két helyszín, ahova eljutottunk az a Petőfi Sándor Általános Iskola, Zentán (március 11-én) és a Tanoda Péterrévén (március 12-én).

A foglalkozásokat 45 percesre terveztük, a diákoknak egy pontgyűjtő füzetet adtunk, amelybe minden bázisnál kaptak egy pecsétet, amennyiben elvégeztek egy egyszerű feladatot. A diákoknak, akik összegyűjtötték az összes pecsétet, egy szerény ajándékot adtunk. A teljes foglalkozás mögé egy történetet építettünk fel, amely arról szól, hogy Rupert maci elveszett és az egyes állomásokon, a feladatok elvégzésével, a tanulók segítenek neki hazajutni.

A zentai  bemutatón a következő MTTK-s hallgatók vettek részt, a következő feladatkörökkel:

Balázs Zita – mesélő, koordinátor

Tari Emese – Quiver (virtuális és interaktív kifestő)

Gulyás Csenge – Curiscope (virtuális és interaktív boncolás)

Hadžikadić Lilla – Code and go mouse

Szuromi Éva – Animal 4D+

Szabó Ledenyi Nikolett – Lego Boost

Megyeri Márk – LEGO EV3 Mindstorms Education

A Pannon RTV tudósítása a zentai eseményről

Péterrévére már egy más jellegű foglalkozást terveztünk, kevesebb résztvevőre és jobban az egyéni igényekre épülő műhelyet építettünk fel.

A következő bázisok voltak itt:

Barta Jozefina – Code and go mouse

Fekete Lúcia – Quiver (virtuális és interaktív kifestő)

Király Adrián – LEGO EV3 Mindstorms Education

Newsroom Communicator tudósítása az eseményről.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CAPTCHA *