Médialabor

A kurzus (130L) tematikája

Képszerkesztés:

Képszerkesztő szoftver (FastStone Image Viewer 4.9)

A szerkesztendő kép

Feladatsor: 1. Mentsük el a képet másik név alatt 2. Forgassuk vissza a képet a megfelelő helyzetbe 3. Vágjuk le a felesleges részeket 4. Tüntessük el a piros szemet 5. Használjuk a Clone és Heal eszközöket a kisebb hibák kijavítására, elmosására 6. Javítsunk a kép minőségén a fényerő és a színek módosításával 7. Engedélyezzünk tetszőleges keret a képnek 8. Próbáljunk ki néhány hatást

Hangszerkesztés:

Hangszerkesztő szoftver (Audacity Portable 1.2.6)

Nyersanyag

Feladatsor: 1. Nyissuk meg nyersanyag1.wav fájlt és távolítsuk el a sípoló hangot a hangfájlból 2. Illesszük a nyersanyag2.wav fájlt az előző hanganyag után 3. Optimizáljuk a hang minőségét és terjedelmét 4. Mentsük el a fájlt mp3 formában.

Videószerkesztés:

Töltsük le és telepítsük a YouTube Downloader és a Movie Maker elnevezésű szoftverteket.

Töltsük le a következő videót: http://www.youtube.com/watch?v=9WX0VnOcDHA. Szerkesszük a videót, majd egyesítsük a következő videóval: http://www.youtube.com/watch?v=r7h4TESJs7M. Alkalmazzunk animációkat a különböző átmeneteknél és töltsünk le háttérzenét, valamint némítsuk el az eredeti hangot. Mentsük el a fájlt mp4 formába. Próbáljuk ki a YouTube csatornára történő feltöltést, a videószerkesztést és az ugrópontok felvételét.

Hangouts:

Próbáljuk ki a Google Hangouts beszélgetést, valamint a beállításait (hívjuk fel a mellettünk ülő csoporttársunkat). Próbáljuk ki a közvetített Hangouts lehetőségeit.

Panorámaképek szerkesztése:

Panorama Studio 2.0

Képek a panorámaképek létrehozásához

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CAPTCHA *