2009. 11.19-20. – Baja

  • Kollégámmal a szabadkai konferencián elhatároztuk, hogy előadunk az érdekesnek tűnő bajai konferencián. Igazából, 2009 szeptemberében lejárt a jelentkezési határidő, de mivel ezt meghosszabították, lehetőségünk nyílt a publikációra.
  • A bejelentkezés, az egyeztetés és az egész kommunikáció a szervezőkkel nagyon gördülékenyen ment, rugalmasak és segítőkészek voltak. A konferencia ötévenként kerül megszervezésre VIII. Tantárgy-pedagógiai nemzetközi tudományos konferencia névvel, a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskola szervezésében.
  • Publikációnk címe: Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben lett, és a nemzetközi  IKT felmérésünk eredményeit ismertettük. A felmérést második éve végezzük a váci kollégákkal együtt. Célja a bemenő (elsőéves tanítójelöltek) IKT kompetenciáinak lemérése, összehasonlítás, valamint saját hatékonyságunk lemérésének a céljából.
  • Az előadásra és a konferenciára 2009. november 19-én került sor. A délelőtti plenáris előadások után szekciókban folytattuk a munkát. Mi a pedagógiai szekcióba (sajnos nem volt informatikai) kerültünk. Az előadás jól sikerült. Mint később kiderült másik tanítóképző főiskolák informatikusai is jelen voltak, akik jelezték, hogy csatlakoznának a felmérésünkhöz.
  • A konferencia utáni vacsora is eredményes volt. Megbeszéltük a további terveket, az on-line kérdőivek fejlesztését, valamint a távolabbi célokat is. Összeségében minden szempontból eredményes és hasznos konferencia résztvevői voltunk.

Megjegyzés: Az előadásom prezentációja letölthető a következő oldalról.

Kapcsolódó link: EJF – Eötvös József Főiskola honlapján található Tájékoztató a konferenciáról

Dr. Majdán János: Rektori köszöntő

Dr. Vass Vilmos: A közoktatás igényei és a pedagógusképzés - plenáris előadás

Dr. Czékus Géza: Az alapozó és választható természettudományi tantárgyak nyújtotta lehetőségek a tanítójelöltek módszertani ismereteinek bővítésében

Dr. Jelli János: Digitális tananyagok felhasználásának módszertani kérdései

reDSC08421

Dr. Jelli János - Mgr. Námesztovszki Zsolt: Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben

reDSC08425

Dr. Jelli János - Mgr. Námesztovszki Zsolt: Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben

rePicture003

Vacsora a kollégákkal

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CAPTCHA *